Smarthus

Har du lyst til å gjøre boligen eller hytta litt smartere? Eller bygger du nytt og vil ha den nyeste teknologien? Med et styringssystem gjør du boligen intelligent, og tilpasset dine behov og krav til funksjonalitet, komfort og sikkerhet.


Smarthus handler om å sette elektriske funksjoner og komponenter til ett og samme system, slik at du kan styre og kontrollere disse fra mobil, nettbrett eller fjernkontroll.

Med et styringssystem kan du forbedre:

 • Lysstyring
 • Oppvarming
 • Sikkerhet
 • Lyd og bilde
 • Engergieffektivisering
 • Solskjerming

 

Omfanget av styringssystemet bestemmer du helt selv. Og du kan starte i det små, og utvide og koble til flere komponenter senere. Et godt tips når du velger å gå i gang, er derfor å tenke langsiktig. Du bør derfor legge merke til hvilken protokoll de ulike løsningene bruker. Løsninger som bruker samme protokoll, kan også brukes sammen. For eksempel er protokollene Z-wave og Zigbee de mest populære, og sikrer deg et bredt spekter av muligheter.


Nedenfor kan du lese mer om leverandører vi samarbeider med, og hvilke muligheter disse gir deg.

Futurehome

futurehome sin smarthusløsning tilbyr et bredt spekter av produkter som gir deg mulighet til å styre belysning, inneklima, sikkerhet, strømforbruk, m.m. Løsningen er bygget på smarthus-protokollene Z-wave og Zigbee, de to mest populære kommunikasjonsprotokollene for smarte hjem. Dette gir deg mulighet til å koble til produkter fra for eksempel IKEA, ELKO og Philips HUE, som bruker samme protokoll.


Løsningen fra futurehome er et av de mest brukervennlige på markedet, og krever ingen programmering eller større inngrep i huset. 

Philips Hue

Philips Hue er en kolleksjon med smarte belysningsprodukter. Her har du et stort utvalg av lys, sensorer og brytere til å gjøre hjemmet ditt smartere. Du kan bruke Philips Hue med enten Bluetooth eller Hue Bridge.


Philips Hue med Bluetooth

 • Du kan styre inntil 10 lys
 • Installasjonsfri dimming
 • Velg mellom 16 millioner farger lys
 • Du kan angi rutiner for oppvåking og sengetid, og angi tidspunkt


Philips Hue med Bridge

 • Du kan styre inntil 50 lys
 • Installasjonsfri dimming
 • Velg mellom 16 millioner farger lys
 • Du kan angi rutiner for oppvåking og sengetid, og angi tidspunkt
 • Mulighet for å konfigurere smartilbehør til Hue
 • Du kan styre enhetene når du ikke er hjemme
 • Zigbee-nettverk gjør det mulig å koble til et stor utvalg smarhjem-enheter, som Apple HomeKit, Google Assistent, Samsung Smart Things, m.f.

Elko Smart

ELKO har i sin smarthusløsning fokusert på et komplett system som skal være enkelt å motere og bruke. ELKO Smart er en kombinasjon av moderne designprodukter med de mest attraktive funksjonene, høy grad av brukervennlighet, og mange tilkoblingsmuligheter.


ELKO Smart bruker Zigbee-protokollen, som gjør at du kan koble til et bredt spekter av produkter også fra andre leverandører med ELKO SmartHUB. Du kan styre smarthjemmet ditt med bryter, app eller helt automatisk. 

SG Smart

SG Smart kan i hovedsak brukes til å styre belysning, men også andre elektriske installasjoner som panelovn, tv, kaffetrakter o.l. med smartplugg. SG Smart består av en rekke enheter og er lett å bruke og installere i både ny og eksisterende belysning. Enhetene og appen kommuniserer via Bluetooth og wifi. Alle enhetene kan lett erstatte den eksisterende installasjonen i din bolig, og systemet kan løpende bygges opp og bygges ut etter behov. 


Vi anbefaler at du også installerer SG Smart Gateway, så kan du fjernstyre enhetene dine uansett hvor du befinner deg. I tillegg kan du også ta i bruk astrour-funksjonen slik at for eksempel utendørsbelysning følger årstiden. 


Med Gateway fungerer også systemet ditt med Google Assistant og Alexa. 

Stork

Stork tilbyr Delta Dore smarthusløsning. Med denne løsningen har du uendelige muligheter for belysning, varmestyring, solskjerming, dør- og portstyring, alarm og kamera. Stork tilbyr tre ulike hjemmesentraler med ulike muligheter, slik så du kan velge den som passer ditt formål. Uansett hjemmesentral, styres denne med app. Løsningen fra Stork krever noe mer installasjon, men gir deg et stabilt og kvalitetsikkert smarthus.

Løsningen har flere oppgraderingsmuligheter:


Audio oppgradering

Med denne oppgraderingen kan du integrere lydsystemer mot hjemmesentralen. Hvert rom kan styres separat eller som gruppe. Støtter Sonos, Heos by Denon og Musiccast by Yamaha


IR oppgradering

En oppdatering som åpner opp for integrasjon med produkter som går på IR (som tv, audio, varmepumpe o.l.)


Z-wave oppgradering

Denne oppgraderingen åpner for å kunne styre produkter som bruker Z-wave-protokollen


Modbus oppgradering

Gir deg mulighet til å koble til et Modbus anlegg via Lifedomus. Dette krever et DB70 Interface eller et TCP/IP grensesnitt mot Modbus


IP Kamera oppgradering

Med denne oppgraderingen får du mulighet til å legge til et ubegrenset antall IP kameraer. Spør oss om ditt kamera støttes.

Fyll ut kontaktskjemaet nedenfor og motta et uforpliktende pristilbud. 

 
 
 
 
 

Brunbjørn AS

Org.nr.: 911 78 0917

Korgvegen 33, 2619 Lillehammer