Solcelle

Solcelleanlegg uten tilkobling til kraftnettet

Solcelleanlegg har i lengere tid vært en vanlig kilde til strøm på hytter som ikke er koblet til kraftnettet. Dette kalles gjerne off-grid-anlegg, med batteri for lagring av strøm. Når du skal velge solcelleanlegg, er det viktig å ta hensyn til hvilken ladekapasitet du trenger. Hyppige, men korte hytteturer vil kreve stor ladekapasitet, mens lengre opphold krever større batteribank. Om behovet skulle endre seg, kan anlegget selvfølgelig utvides.


Solcelleanlegg når du er koblet til kraftnettet

I de senere årene har det også blitt mer populært med solcelleanlegg i bolig og næringsbygg som er koblet til kraftnettet. I disse anleggene har man ikke batteri, da du i perioder med større produksjon enn forbruk, kan selge strøm til strømleverandøren. Det er riktignok vanlig å dimensjonere solcelleanlegget til eget forbruk, slik at eier benytter mest mulig av strømmen selv. Derfor er det viktig å vite så mye som mulig om energiforbruket i boligen eller hytta på forhånd.


Tilskudd fra Enova

Investerer du i solcelleanlegg, kan du som privatperson søke om tilskudd fra Enova. Ordningen skal gi privatpersoner initiativ til å gjennomføre tiltak for å bedre energibruken i egen bolig. For å få søtte må tiltaket være startet, gjennomført og betalt av deg som privatperson. Installasjonen må være utført av registrert firma, og dokumentasjon av kostnader skal samsvare med norske lover og forskrifter. Les mer om ordningen på Enova.no.Uansett om du ønsker solcelleanlegg på hytta eller hjemme vil vi gjerne hjelpe deg.


Ta kontakt i skjemaet nedenfor for en uforpliktende prat!

Fyll ut kontaktskjemaet nedenfor og motta et uforpliktende pristilbud. 

 
 
 
 
 

Brunbjørn AS

Org.nr.: 911 78 0917

Korgvegen 33, 2619 Lillehammer